torstai 8. maaliskuuta 2012

Nälkä kasvaa syödessä ja ruokapöytä perheen kasvaessa.

Kun keittiö alkaa näyttää täydelliseltä, ajatus ja suunnitelmat siirtyvät luonnollisesti ruokasalin puolelle, missä ne uudessa keittiössä valmistetut herkkuruoat katetaan ystävien ja oman perheen nautittaviksi. Meillä on ruokailutilassa tällä hetkellä selkeälinjainen ja tukeva massiivipähkinäpöytä ja valkoiset kevytrunkoiset tuolit, mutta tilaa olisi isommallekin pöydälle. Ja väritykseltäänkin tuo kyllä sointuu vanhaan kiinalaiseen penkkiin ja pieneen antiikkilasivitriiniin, mutta...




Mikä onkaan mukavampaa kuin kattaa suuri pöytä ja kutsua sitten pöydän täydeltä ihania ystäviä kylään. Haluaisin nyt ehdottomasti ison valkoisen tolppajalkaisen pöydän, jonka ympärille mahtuisi ainakin 10 ruokailijaa. Tiedän, että nykyinenkin on erittäin hyvä, mutta aina pitää haaveilla jostain paremmasta...









keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Hurraa kevätaurinko. Hurraa ihana uusi keittiö.

Vaikka ihana kevätaurinko paljastaakin armottomasti jokaisen remontista koituneen pölyhiukkasen uudessa keittiössämme, tuntuu hykerryttävän hyvältä keitellä aamukahveja uuden keittiön kiiltävän valkoisella tasolla (jota tosin peittoaa vielä suojamuovi niin kauan että välitilan lasit on saatu asennettua..). Niin paljon vielä puuttuu, kuten niinkin epäolennaiset asiat kuin juokseva vesi, toimiva astianpesukone, liesituuletin, ne välitilan lasit, listat jne... mutta siitäkin huolimatta uusi keittiö tuntuu täydelliseltä, nyt jo.


Ostosreissuilta tarttuu uusia pieniä kivoja juttuja ihan huomaamatta uuteen keittiöön, kuten esimerkiksi Luhdan musta pärekori sanomalehdille.






Ja kaappien kätköistä löytyy juuri oikeita esineitä, jotka ovat kuin odottaneet uutta elämäänsä uudessa keittiössä. Tästä esimerkkinä esimerkiksi aamiaispöydälle löytäneet Sarpanevan suunnittelemat Festivo-kynttilänjalat (näitä halajan lisää! ...siitäkin huolimatta että lapsena inhosin niitä siinä ruskeaksi petsatussa kotikirjahyllyssä). 




Ja tämäkin vanha Tivoli-radioni on kuin luotu kertomaan aamu-uutiset kahvinkeiton lomassa keittiön tasolla ja vauhdittamaan musiikillaan ruoanlaittohetkiä.




Puhumattakaan tästä herkullisia kahvinautintoja antavasta kapistuksestamme.



Ja vanha liitutaulu löysi paikkansa keittiön seinälle välittämään tärkeitä viestejä, rakkaudentunnustuksia, illan menuita jne.






Ja mitä olisikaan elämä ilman ihania valkoisia kukkia! Tässä valkoisia tulppaaneja teille kaikille Ihanille Naisille huomisen Naistenpäivän kunniaksi.






Seuraavalla ostosreissulla voisikin sitten tarttua mukaan vaikkapa verhokangas ikkunaan, uusia keittiöpyyhkeitä, oikean värinen tiskiharja.... Lista taitaa olla loputon. Niitä herkkuruokia unohtamatta!



tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kurkistus keittiön puolelle.

Alkaa näyttää jo keittiöltä. Alkaa näyttää juuri asukkaidensa näköiseltä ihanan viihtyisältä ja kotoisalta keittiöltä. Remonttipölyä on vielä kuitenkin niin paljon, että lisää tarinaa ja kuvia hieman myöhemmin...


Meillä taitaa olla kohta maailman ihanin keittiö.