perjantai 31. elokuuta 2012

Sarjaton.

Minusta tämä Iittalan Sarjaton harmaa lasi on ihan suunnattoman kaunis. Yhdessä keittiön kaapissamme olisikin sopivasti tilaa...



Ja tämä Lumikide-tapettikin houkuttelee herkkyydellään. Yksi varteenotettava vaihtoehto talovanhuksemme yläkerran aulan yhteen seinään.



Nautinnollista viikonloppua!

tiistai 28. elokuuta 2012

Taas se pisti - Syksyinen sisustus- ja remonttikärpänen.

Aina se saapuu syksyn tullen, joka ikinen vuosi, nimittäin sisustuskärpänen. Ja ihan kuin se purisi joka vuosi aina vaan kovemmin. Tänä syksynä ei kovin pienellä puraisulla voikaan selvitä, kun kiertelee ja katselee meidän vanhan talon nurkkia. Ehkä parempi puhuakin sisustuskärpäsen sijaan remonttipaarmasta

Pitäisi maalata rappukäytävät, pitäisi remontoida poikien huoneet yläkerrassa, pitäisi hommata ränneihin syöksytorvet, pitäisi uusia kellarin ulko-ovi, pitäisi tehdä wc-remontti sekä pesuhuone- ja saunaremontti eli uusia kokonaan upea spa-osastomme, pitäisi laittaa verhoja, pitäisi löytää kiva tapetti yläkerran käytävän seinään, pitäisi uusia ruokailutilan kalusteet (oi kuinka haaveilenkaan piiiiiiiitkästä valkoisesta ruokapöydästä jonka ympärille mahtuu suku ja ystävät...) pitäisi, pitäisi ja pitäisi. Pääasiassa PITÄISI olla jo valmista. 

Mutta jos tiputaan pilvenhattaran päältä takaisin maanpinnalle niin pääasia lienee, että edes suunnitelmat alkavat olla joltain osin valmiina.

Saunasta taitaa tulla (yllätysyllätys) mustavalkoinen. Seinät päällystetään valkoisella laatalla kuten kunnon spa:ssa konsanaan ja lauteista tulee mustat. Kiukaaksi taitaa tulla Tulikiven Sumu-kiuas erillisellä ohjauskeskuksella. (väristä väännämme vielä kotona musta vs. valkoinen. Aion voittaa kisan ;) )


Pesuhuoneen laatoitus onkin sitten vielä hieman avoin. Yksi mukava iso vaaleanharmaa 30x60 laatta kyllä löytyi (muistuttaa hieman puhdasta betonipintaa), joka saattaisi sopia hyvin suihkuseinälle. Mutta lattialaatan värin valinta tuottaa ongelmia... Oikean harmaan sävyn etsintä siis jatkuu.

Suihkusta nautitaan kuitenkin tämän Oras Hydran alla..




..ja suihkun vieressä voi köllötellä vaahtokylvyssä. Poreallasmeteliä meille ei kuitenkaan tule.


Kipaistaanpa välillä kellarista ylimpään kerrokseen ja "Herra Vihreän 8v." huoneeseen. Sinne löytyi vihreäsävyistä raitatapettia matalaan seinään, koska se kaipasi vielä "sitä jotain". Ikkunaseinän tapetoin jo yksivärisellä vihreällä (lime) ja muut seinät maalasin valkoiseksi. Lattiaan tulee kuultovalkoinen laminaatti. "Herra Vihreä" saa siis pirteän raikkaan vinttikammarin. Seinän taakse sitten vastaavaan tyyliin tulee huone "Herra Turkoosille".



Alakerran wc:hen meillä on valmiina jo seinä-wc varastossa odottamassa. Ikeasta on löytynyt peili ja allaskaluste taidetaan yläkerran kylpyhuoneen tavoin hommata Temalilta. Laattoja täytyy vielä miettiä sinnekin.


Nyt vielä kun jossain rautakaupassa myytäisiin intoa ja ispiraatiota toteuttaa kaikki tämä ja paljon muuta... Lisäksi taidan kurvata töistä kotiin veikkauspisteen kautta.. :)


maanantai 20. elokuuta 2012

Terveisiä työhuoneesta.

Täällä sitä nyt istutaan ja hörpitään iltapäiväkaffeeta - upouudessa työhuoneessani. Tervetuloa kurkistamaan.



Ainoa miinuspuoli tässä huoneessa on se, että täällä on niin mukavaa, että helposti venyy ylitöiksi. Onneksi kotiolohuoneeseen ja keittiöön on vaan parinkymmenen porrasaskelman matka.

perjantai 17. elokuuta 2012

Kurkistuksia poikien Restroomiin.

Tältä meidän yläkerran kylpyhuone näytti vielä juhannuksen jälkeen..




Nyt pojat ovat saaneet jo jonkin aikaa peseytyä täällä..












Kaaoskammarista työhuoneeksi.

Maalia, tapettia, liisteriä, vaaleaa laminaattia, tela ja muutama maalipensseli sekä rutkasti tahdonvoimaa ja valkoiseksi maalautunut nenänpää - meidän yläkerran vaatehuoneesta tai paremminkin kaaoskammarista tulee kuin tuleekin minulle ja Verhokaupalle ihan viihtyisä pieni työhuone, sellainen vinttikammari. 

Kaapin perukoilta löytyi keittiöstä ja eteisestä yli jäänyttä Woods-tapettia, joten sipaisin sitä yhdelle seinälle. Muut seinät ja vinon katon maalasin valkoiseksi, jottei pienestä ja matalasta tilasta tulisi liian tunkkainen. Ikkunat avautuvat rappukäytävään ja sitä kautta rappukäytävän ikkunan kautta ulos etelään. Aurinkokin siis pääsee pieneen kammariini.

Ikean ihmemaasta löytyi tarvittava kalustus edullisesti. Huone on maustettu mustalla ja valkoisella, missä ihanien värikkäiden myynnissä olevien kankaiden väri-iloittelu on sallittua. Ikkunalle ostin pienen rahapuun, jospa se toisi putiikille onnea :)

Nyt kolme pakettia laminaattia ja laminaattileikkuri tuijottavat minua kutsuvasti. Onnistuisinkohan...?

Tässä pari ennen -kuvaa. Voisiko oikeasti uskoa, että tästä voisi saada aikaan jotain kaunista ja viihtyisää? Minä ainakin uskon.



perjantai 3. elokuuta 2012

Suutarin lapsella ei ole kenkiä - verhokauppiaalla ei ole verhoja.

Tämä on ollut erityisen mukava ja mieleenpainuva viikko. Siitäkin huolimatta, että kesäloma loppui ja arki ja työt palasivat jokapäiväisiin rutiineihin. Tai osaltaan ehkä juuri siksi, sillä työkuvioni laajenivat yllätyksellisellä ja mukavalla tavalla: minusta tuli onnellinen verhokauppias. Päivät suunnittelen kylpyhuoneita ja illat sitten verhoja. Milloin ehdin hölkälle, touhuta lasten kanssa ja halailla avomiestä? Jotenkin tuntuu kuitenkin siltä, että tuolle kaikelle viimeksi luetellulle ja kaikista tärkeimmille asioille jää enemmän aikaa kun tykkää työstään ja saa siitä ylimääräistä energiaa. 


Nyt olen kuitenkin intoa täynnä katsomassa minne Verhokauppani minua vie. Pää on täynnä uusia ideoita, mitä kaikkea puodissani ryhdyn kauppaamaan. Ja ehkä ensimmäisenä pitäisi laittaa vihdoinkin ne oman kodin verhoasiat kuntoon... :)


Tervetuloa tutustumaan ja ostoksille. Suunnitellaan sinunkin kotiisi uudet ihanat verhot!


www.verhokauppa.com