tiistai 28. elokuuta 2012

Taas se pisti - Syksyinen sisustus- ja remonttikärpänen.

Aina se saapuu syksyn tullen, joka ikinen vuosi, nimittäin sisustuskärpänen. Ja ihan kuin se purisi joka vuosi aina vaan kovemmin. Tänä syksynä ei kovin pienellä puraisulla voikaan selvitä, kun kiertelee ja katselee meidän vanhan talon nurkkia. Ehkä parempi puhuakin sisustuskärpäsen sijaan remonttipaarmasta

Pitäisi maalata rappukäytävät, pitäisi remontoida poikien huoneet yläkerrassa, pitäisi hommata ränneihin syöksytorvet, pitäisi uusia kellarin ulko-ovi, pitäisi tehdä wc-remontti sekä pesuhuone- ja saunaremontti eli uusia kokonaan upea spa-osastomme, pitäisi laittaa verhoja, pitäisi löytää kiva tapetti yläkerran käytävän seinään, pitäisi uusia ruokailutilan kalusteet (oi kuinka haaveilenkaan piiiiiiiitkästä valkoisesta ruokapöydästä jonka ympärille mahtuu suku ja ystävät...) pitäisi, pitäisi ja pitäisi. Pääasiassa PITÄISI olla jo valmista. 

Mutta jos tiputaan pilvenhattaran päältä takaisin maanpinnalle niin pääasia lienee, että edes suunnitelmat alkavat olla joltain osin valmiina.

Saunasta taitaa tulla (yllätysyllätys) mustavalkoinen. Seinät päällystetään valkoisella laatalla kuten kunnon spa:ssa konsanaan ja lauteista tulee mustat. Kiukaaksi taitaa tulla Tulikiven Sumu-kiuas erillisellä ohjauskeskuksella. (väristä väännämme vielä kotona musta vs. valkoinen. Aion voittaa kisan ;) )


Pesuhuoneen laatoitus onkin sitten vielä hieman avoin. Yksi mukava iso vaaleanharmaa 30x60 laatta kyllä löytyi (muistuttaa hieman puhdasta betonipintaa), joka saattaisi sopia hyvin suihkuseinälle. Mutta lattialaatan värin valinta tuottaa ongelmia... Oikean harmaan sävyn etsintä siis jatkuu.

Suihkusta nautitaan kuitenkin tämän Oras Hydran alla..




..ja suihkun vieressä voi köllötellä vaahtokylvyssä. Poreallasmeteliä meille ei kuitenkaan tule.


Kipaistaanpa välillä kellarista ylimpään kerrokseen ja "Herra Vihreän 8v." huoneeseen. Sinne löytyi vihreäsävyistä raitatapettia matalaan seinään, koska se kaipasi vielä "sitä jotain". Ikkunaseinän tapetoin jo yksivärisellä vihreällä (lime) ja muut seinät maalasin valkoiseksi. Lattiaan tulee kuultovalkoinen laminaatti. "Herra Vihreä" saa siis pirteän raikkaan vinttikammarin. Seinän taakse sitten vastaavaan tyyliin tulee huone "Herra Turkoosille".



Alakerran wc:hen meillä on valmiina jo seinä-wc varastossa odottamassa. Ikeasta on löytynyt peili ja allaskaluste taidetaan yläkerran kylpyhuoneen tavoin hommata Temalilta. Laattoja täytyy vielä miettiä sinnekin.


Nyt vielä kun jossain rautakaupassa myytäisiin intoa ja ispiraatiota toteuttaa kaikki tämä ja paljon muuta... Lisäksi taidan kurvata töistä kotiin veikkauspisteen kautta.. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti