lauantai 25. helmikuuta 2012

Terveisiä remonttipölyn alta.

Meidän uusi keittiö on epämääräinen kasa runkoja, levyjä, ovia, ruuveja ja muttereita olohuoneessa ja ruokasalissa. Voiko siitä lähinnä maanjäristyksen kokeneelta näyttävästä epämääräisestä tavararöykkiöstä todellakin kasata nykyaikaisen hienon keittiön? No tietenkin voi. Tuntuupa hyvältä hieman hivellä uusia ovipintoja, kylläpä ne näyttävätkin hyviltä ja paksu valkoinen tasokin näyttää muhkean massiiviselta. Kuka lie suunnittellut ja valinnut nuo materiaalit..? :) Suuri kiitos kuuluu kyllä myös sinne Kainuuseen hovikalustetoimittajallemme Aution Keittiöille.

Rintamamiestalon keittiöremontti ei kait koskaan etene käsikirjoituksen mukaan. Kyse ei siis tietenkään voi olla huonosti laaditusta käsikirjoituksesta. No mutta pienten mutkien jälkeen aletaan olla pohjatöissä jo hyvällä mallilla. Seinät jouduttiin levyttämään uudelleen, mutta nyt ne hohtavat jo uudessa maalipinnassaan seinällä ja siitäkin urakasta selvittiin kunnialla.. ja hiellä ja ehkä muutamalla ylimääräisellä viinilasillisella.

Piipun pinnoitussuunnitelmat muuttuivat kesken kaiken ja nyt meille tuleekin valkoisella kiiltävällä 10x30 laatalla tiililadonnalla laatoitettu hormi. Siitä tulee varmasti hieno. Katto, se alkuperäinen 60-vuotias sormipaneelikatto, hohtaa myös uudessa maalissaan ja hopeatammilaminaatit odottavat läjässä olohuoneen nurkassa, että pääsisivät paikoilleen lattialle. Tietenkin olisi pitänyt tehdä aito puulattia, sellainen samanlainen kuin olohuoneessakin, mutta jostain on joskus tingittävä. Kodinkoneet ja tiskiallas on tilattu, välitilan tapetit saapuvat ensi viikolla ja hana odottaa asennusta jo olohuoneessa. Hifistelin vähän sittenkin sen hanan kanssa ja valitsin Alessandro Mendinin Orakselle muotoileman vipuhanan. "Täysin ainutlaatuinen muotoilu veistoksellisine juoksuputkineen hivelee silmää ja viimeistelee huipputyylikkään keittiön". Kuullostaa ja näyttää suunnattoman hienolta.. :)

Meillä on siis ihan pian uusi hieno keittiö, vaikka tästä kuvasta sitä ei ihan heti ehkä uskoisikaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti